• Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Mijn nieuwste aanwinst: Green Kitchen at Home
Mijn nieuwste aanwinst: Green Kitchen at Home

Mijn nieuwste aanwinst: Green Kitchen at Home

Oh, wat ben ik enthousiast over dit kookboek! Kookboeken lees ik als ontspanning (wat is mijn werk toch leuk!) en ik kan heel erg enthousiast worden als ik een boek tegenkom wat in mijn beleving écht iets toevoegt!

Ik ben een flexanist, wat wil zeggen dat ik probeer 80-90% plantaardig te eten, en dit boek past daar vlekkeloos bij. De recepten zijn makkelijk en snel, bijna allemaal gluten- en zuivelvrij, en gewoon heel erg gezond. Dat kan ook bijna niet anders, want Luise Vindahl is een voedingsdeskundige en The Green Kitchen is al jaren bezig met gezonde maar vooral ook creatieve en lekkere recepten.

Lekker eten is vooruitzien

Maar het handigste van dit boek vind ik het ‘vooruit koken’: een aantal basis-ingrediënten die je op stand-by hebt staan in je koelkast zodat je in een handomdraai een lekker en gezond gerecht kunt maken. Ideaal dus als je een drukke baan hebt en met een knorrende maag thuis komt bij kinderen die gillen om eten, een grumpy partner en (bijna) geen inspiratie.

Denk bij ‘vooruit koken’ dan bijvoorbeeld aan tomatensaus (zelfgemaakt natuurlijk), gekookte quinoa, beslag voor rijstflensjes en zelfgemaakte pesto en humus. David en Luise zijn meesters in het maken van allerlei creatieve combinaties met de basics als uitgangspunt. Een soort ‘capsule wardrobe’ maar dan met voedsel.

Ik ben nu systematisch alle recepten aan het uitproberen en ben er nog geen tegengekomen die ik niet lekker vindt. Daarnaast zijn de foto’s alleen al een lust voor het oog (en de maag!). Ik heb de Engelse versie maar het is vanaf 23 juni ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Het boek kost 24,99€ is te koop in de betere boekhandel en natuurlijk online.

Scroll naar top